Noticies
20/04/2021
CITA PRÈVIA ON-LINE

12/01/2021
CARRER VILAFANT·FIGUERES

14/12/2020
FISERSA IMPLANTARÀ UN SISTEMA 'Smart Parking'


Premsa
M�s articles ...


Articles

Vostè és a: Societats Municipals > Figueres de Serveis, SA > Estació depuradora d'aigües residuals > Introducció
Introducció
L'EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals) és la peça clau del sanejament. Treballa conjuntament amb els col·lectors en alta per conduir a un únic punt les aigües residuals per depurar-les i d'aquesta forma poder ésser abocades a la natura.

La seva implantació data de l'any 1981. El 1993 es va inaugurar una ampliació per poder recollir totes les aigües generades a Figueres i Vilafant.

Situada a tocar del barri de la Marca de l'Ham (antic límit de Figueres) aboca les aigües ja tractades al rec del Mal Pas, el qual desemboca a la Riera de Figueres que va cap a la Muga.

La fragilitat del medi receptor fa necessari un control estricte del procés, amb laboratori propi i un assegurament del funcionament. A més cal tenir en compte que es tracta d'unes instal·lacions industrials amb més de 1.000 cv de potència instal.lats, fet que obliga a realitzar un bon manteniment.

Per sol·licitud de l'Ajuntament de Figueres, l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) dins el programa PSARU té prevista la construcció de col.lectors separats dins la Riera de Figueres i l'ampliació de l'EDAR amb la implantació de l'eliminació de micronutrients.

El procés és biològic amb fangs activats amb capacitat per 22.000 m3/dia. El control d'abocaments, gestionats des del mateix servei, ens permet treure uns fangs aprofitables per a l'agricultura i una aigua apta per al medi.  Disposa també d'un tractament previ dimensionat per 1.800m3/hora.

Figueres de Serveis, SA 2009 Tots els drets reservats  |  crèdits: icode consultors Av�s Legal | Pol�tica de privacitat