Noticies
20/04/2021
CITA PRÈVIA ON-LINE

12/01/2021
CARRER VILAFANT·FIGUERES

14/12/2020
FISERSA IMPLANTARÀ UN SISTEMA 'Smart Parking'


Premsa
M�s articles ...


Articles

Vostè és a: Societats Municipals > Estació de tractament d'aigües potables - Introducció
Introducció

L'ETAP (Estació de Tractament d'Aigua Potable) com a eina per garantir la potabilitat i reserva d'aigua es va posar en funcionament l'any 1960, conjuntament amb la primera canonada des de l'embassament de Boadella. Posteriorment, es va ampliar, tant el transport com el tractament l'any 1977.

Des de les hores ençà es van anar adequant gradualment les instal•lacions a les noves normatives i els requeriments de millora de la qualitat de l'aigua de sortida i d’augment de la capacitat de tractament. Les accions més significatives van estar la renovació constant d'equips, l'addició de nous coagulants i el canvi de sorra per carbó activat als filtres.

El procés de potabilització és del tipus fisicoquímic i té per objectiu aconseguir la potabilitat de l'aigua mitjançant tres passos: la decantació i oxidació de la matèria que porta l'aigua en suspensió i dissolta, la filtració i per últim la desinfecció. Posteriorment, es desa l'aigua en els dipòsits de regulació i reserva.

Els controls normatius i de procés i el manteniment d'aquestes instal•lacions fan necessari haver de disposar d'un laboratori a la mateixa ETAP amb personal altament qualificat.

El servei s'ocupa també del control de l'aigua de la xarxa i dels manteniment de les estacions de recloració (que serveixen per mantenir el desinfectant a uns nivells òptims) i del bombament al dipòsit elevat que subministra a les parts més altes de la ciutat.

L'ETAP ha estat recentment ampliada (2009), el que ha suposat un canvi gairebé total dels equips amb l’augment de la capacitat de tractament i la millora del propi procés de tractament. S'han adoptat dos nous tractaments (ozó i raigs UV) en substitució de bona part del clor, fet que ha suposat una millora tant del gust com de la qualitat de l'aigua obtinguda i d'aquesta forma poder complir amb futurs requeriments normatius.

 

Figueres, desembre de 2010

Figueres de Serveis, SA 2009 Tots els drets reservats  |  crèdits: icode consultors Av�s Legal | Pol�tica de privacitat