Noticies
20/04/2021
CITA PRÈVIA ON-LINE

12/01/2021
CARRER VILAFANT·FIGUERES

14/12/2020
FISERSA IMPLANTARÀ UN SISTEMA 'Smart Parking'


Premsa
Articles

Vostè és a: Dades Útils > Consells per l'estalvi d'aigua
Consells per l'estalvi d'aigua
Mantingues la cisterna del vàter en bon estat. Si no tanca bé pot perdre fins a 250 litres d’aigua al dia.

Estalvia més d’un 60% d’aigua instal•lant un vàter que incorpori sistemes que ajusten la descàrrega a les necessitats reals. També, si col•loques una ampolla tapada plena d’aigua dintre de la cisterna, aconseguiràs omplir-la amb menys quantitat d’aigua i farà el mateix servei.

Evita lús del vàter com a paperera, ja que a més d’abocar-hi substàncies contaminants malgastem aigua inútilment.

Els nous models de vàter disposen de cisternes de menor capacitat (6 litres en comptes de 10 litres), sistemes d’interrupció que permeten tallar la sortida d’aigua, i sistemes de doble descàrrega per escollir el cabal d’aigua que volem.

Espera a tenir la rentadora i el rentavaixella plens abans de posar-los en funcionament. Si estan a la meitat es desaprofiten 30 litres d’aigua.

Si has de comprar una aixeta, dutxa, WC, rentadora, rentavaixella, ..., busca el distintiu que identifica productes que estalvien aigua.

En comprar una rentadora o un rentavaixella, comprova que tinguin un baix consum d’aigua i d’energia. Hi ha models que disposen de certificats ecològics (veure més informació als ecocoensells sobre la compra de productes) que regulen el consum en funció de la càrrega, o que tenen una opció d’estalvi d’aigua. Quan els feu servir, ompliu-los bé i estalvieu prop d’un 25% d’aigua.

No rentis amb mànega, ja que el consum d’aigua és molt elevat. Els patis i terrasses es poden rentar amb escombra i els cotxes amb esponja i galleda, o al túnel de rentat.

Utilitza la regadora per regar en comptes de la mànega.

A les zones de gespa, i especialment durant l’estiu, convé mantenir una mida més alta per conservar la humitat del sòl. Això redueix la necessitat de reg i permet estalviar aigua.

Tant als jardins com a l’interior dels edificis, les plantes i els arbustos adaptats al clima mediterrani tenen una menor necessitat d’aigua. Hi ha moltes espècies decoratives autòctones igual de boniques que les foranies i suporten molt millor la sequedat.

Eviteu regar durant les hores de més calor, ja que augmenta l’evaporació i es perd una part important de l’aigua.

És convenient tancar l’aixeta quan no necessitem l’aigua, com per exemple mentre ens ensabonem a la dutxa o quan ens raspallem les dents.

Les fuites incrementen el consum d’aigua en milers de litres. Quan detecteu una pèrdua d’aigua a les aixetes, a les cisternes o a les conduccions d’aigua, comuniqueu-ho immediatament a consergeria o al servei de manteniment. Si us succeeix a casa, aviseu ràpidament al vostre lampista habitual.

Intal•leu sistemes d’estalvi d’aigua a les aixetes, com airejadors o reguladors de cabal. Permeten reduir el consum un 50%.

En qualsevol aixeta, els sistemes monocomandament permeten estalviar aigua en reduir el temps per trobar la temperatura ideal. A la dutxa, les aixetes termostàtiques milloren encara més aquesta funció, ja que l’aixeta regula la barreja d’aigua en funció de la temperatura que fixa l’usuari.

MILLORA DE LA QUALITAT DE L’AIGUA

Abocar residus i productes de neteja al vàter incrementa innecessàriament la contaminació de les aigües residuals i en dificulta la depuració.

Utilitzeu només productes de neteja biodegradables, i feu servir la quantitat de sabé i detergent estrictament necessària.

Les puntes de cigarreta no es poden llençar al vàter, ja que contenen nicotina, quitrà i altres productes contaminants que s’incorporen al cicle de l’aigua.

No aboqueu l’oli de cuina per la pica, porteu-lo a la deixalleria. Pot contaminar l’aigua, afavoreix la formació d’escuma, i potencia la proliferació d’organismes que dificulten la depuració.

Els residus sòlids higiènics, com compreses, gases i cotó, obstrueixen les plantes de tractament d’aigües residuals i no s’han de llençar per l’inodor.

Utilitzeu amb moderació els productes anticalç, ja que incrementen la corrosivitat de l’aigua i afecten negativament als microorganismes encarregats de la depuració de les aigües residuals.

No aboqueu pintures i dissolvents per la pica, ja que alguns d’aquests productes contenen materials altament contaminants, com metalls pesants. És millor guardar la pintura sobrant per a un proper ús i si l’hem de llençar, portar-la a la deixalleria.

Abans de desembussar les canonades del vàter o de l’aigüera amb productes químics, que contenen sosa càustica, àcid i altres productes tòxics, podem utilitzar el desembussador manual.
Figueres de Serveis, SA 2009 Tots els drets reservats  |  crèdits: icode consultors Avís Legal | Política de privacitat